Bina Dış Cephe Yalıtım Malzemeleri
Günümüzde aşağı yukarı bütün mantolama firmaları yeni projelerinde binaların dış yüzeylerine mantolama prosedürü uygulamaktadır. Dış cephe kaplama uygulamalarında onlarca çeşidi mevcuttur. Firmaların uyguladığı bu prosedürler doğrultusunda mantolama malzemeleri de parametrelik gösterir. Ancak bina dış cephe kaplama malzemeleri veya söve seçimi yapılırken birkaç temel neden göz önünde bulundurmalıdır. Dayanıklı olması, su ve nemden basit etkilenmemesi, yanmaya dayanıklılık, basınç ve çekme dayanıklılığı, buhar difüzyon direnci, birim hacim ağırlığı, sıva tutuculuğu, işlenebilirlik, uzun ömürlü olması, ucuz fiyatlı olması gibi faktörler göz önünde tutulmalıdır.
Saydığımız ve olması gereken bu özelliklerin bütününün tek bir malzemede bulunması imkânsızdır. Ancak bütün şartlar değerlendirildiğinde ısı iletim katsayısı ve kullanılacak yalıtım malzemelerinin kullanışlılığı doğrultusunda bina dış cephe yalıtım malzemelerinin seçilmesi gerekir. Dış cephe mantolamada sık sık kullanılan malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:
bina dış cephe yalıtım malzemeleri
- Isı Yalıtım Levhaları
- Expanded Polistren Levhalar
- Extrüde Polistren Levhalar
- Taşyünü Levhalar
- Yapıştırma Harçları
- Isı Yalıtım Sıvaları
- Dekoratif Dış Cephe Kaplama Sıvası
- Donatı Filesi
- Plastik Mantoma Dübeli
- Köşe Profili
- Subasman Profilidir.
Isı yalıtımı malzemelerinin özellikleri incelendiğinde ortak birkaç özellikten söz edebiliriz. Ergonomik olması, maliyetinin ucuz olması ve basit bulunabilir olmasıdır. Diğer özellikler ise tercihe, kullanım alanına, yapının bulunduğu bölgeye ve iklim şartlarına göre seçilebilir. Seçilen malzemelere göre mantolama fiyatları da parametrelik gösterir.
mantolama çeşitleri konutların bölgesel faktörlerden kaynaklı vuruş ve aşınmalar karşı koruma sağlama hedefi ile kullanılabileceği gibi konutların toprak zemin ile ilişkisini engellemesi sebebiyle cephe ve çevre düzenini sağlamak hedefi ile de kullanılabilmektedir. Genellikle bisküvi tuğlalar kullanılarak oluşturulan taş kaplamalar kendisine has rengi villa veya binaların dış cephelerinde değişik tasarımlar oluşturmakta ve evlerde çok sayıda avantaj sağlamaktadır. Dış cephe mantolama nedir? makalemizden ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. Ayrıca bina dış cephe görselleri makalemize de linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Binalarda mantolama stratejisi ile ısı yalıtımı yapmak akıllı ve sürdürülebilir bir yatırım olup, kısa ve uzun vade de faydalarını göreceğimiz işlemlerdir. binalarımızı kaliteli mantolama malzemeleri ile giydirdiğimiz zaman doğru yalıtımın nasıl çalışması gerektiği ile ilgili yaratıcı dış cephe kaplama fikirleri vermek amacıyla kaleme alınmıştır.
Mantolama yapılması gereken yerler olarak en başta, iç mekan tavanları, boşluk duvarları ve dış duvarlar gelmektedir. Eps strafor malzemenin cnc makinelerinde istenilen formlarda rahatça kesilebilir ve gerek kalıp yöntemiyle doğrudan baskı yaöntemiyle üretilebilmesinden dolayı dış cephe kaplama modelleri için esnek tasarımlar yapılması konusunda avantajlar sunar. Farklı varyant seçenekleri sunan bu malzeme çeşitleri, benzerlerinde olmayan bu önemli özellik, bu malzemeleri bir adım öne çıkarıyor.
Mantolama aynen biz insanların giyinmesi gibi dış cephe kaplama paneli uygulamalarıdır. Bina dış cephesinin giydirilmesine verdiğimiz bir isimdir. Binalarda dış cephe kaplaması nasıl yapılır? "baskı cephe" sorusuna cevap bulabileceğiniz en iyi kaynakların başında övünerek söyleyebiliriz ki METPOR Söve ve Mantolama Ürünleri gelmektedir. Zaten en çok tercih edilen kaynak olarak en başta gelmekteyiz. İlk yıllarda mantolama kelimesine eşdeğer olarak "paltolama", "ceketleme" gibi farklı isimlerle adlandırılıyordu.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 6 595