İç Cephe Mantolama Malzemeleri
- İç mantolama neden yapılır?
- İç mantolama küf
- İç cephe mantolama köpük fiyatları
- İç cephe mantolama kaç cm olmalı
- İç mantolama soğuğu keser mi?
- İç mekan mantolama
- İç cephe mantolama malzeme fiyatları
İç cephe ısı yalıtımı programı hem ısı kaybını azaltmak hem de nem den korunmak amacıyla tercih edilen bir programdır. Bireysel konutlarda program gerçekleştirmek amacıyla bir izin gerekir, binalarda oluşturulan programlarda ise bina sakinlerinin onayı ve idare kararı gerekmektedir. Bu nedenle bireyler kişisel olarak mantolama uygulaması yaptıramazlar.
Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.
İç Cephe Mantolama Uygulaması Nasıl Yapılır?
İç cephe mantolama uygulaması yapılacak duvar yüzeyi temizlenir ve iç cephe ısı yalıtımı malzemelerini gerçekleştirmek amacıyla hazır duruma getirilir. Hazırlanan levhalar yapıştırma harcı ile bina iç duvarına yapıştırılır, program kısmı elverişli ise ve program oluşturulan alan yüksekliği üçüncü kat yüksekliğini aşmıyorsa; prosedür sırasında dübel tüketimine lüzum yoktur.
levhaların birleşme noktalarına denk istikbal şekilde file bandı uygulandıktan sonra levhaların üstüne kalınlığı 5 mm yi geçmeyecek şekilde alçı sıva uygulanır. Yapıştırıcı harcın kuruması beklendikten sonra yerleştirilen levhalar kaymayı önlemek hedefi ile çivili dübel kullanılarak sabitlenir, Uygulama tamamlandıktan sonra çimento katılı sıva yüzeye uygulanır, çimento kurumadan cam tülü çelik mala ile yüzeye yapıştırılarak program tamamlanır.
İç Cephe Mantolama Uygulamasının Avantajları
+ Isı kayıplarını en aza indirerek ısıtma maliyetini düşürür.
+ Kaliteli iç cephe ısı yalıtımı malzemeleri ve nitelikli işçilikle oluşturulan programlar uzun ömürlüdür.
+ iç cephe mantolama yalıtım programı ile sağlanan ısı dengesi sebebi ile bina da küflenme oluşmaz.
+ Evlerde mantolama sayesinde ısıtma ve soğutma amacıyla tercih edilen enerjide ve enerji maliyetinde düşüş sağlanır.
+ Yüzey bozulmaları, boya ve sıva dökülmeleri önlenir.
+ Kullanılan mantolama malzemesi TSE standartlarına makul olmalıdır, maliyet düşürmek amacıyla standart altında iç cephe mantolama malzemeleri tüketimi söz hususu olduğunda uzun vadeli kullanımda yalıtım malzemesi ilişki ettiği alçı malzemenin suyunu emerek nem oluşturmakta bu halde ısınma maliyeti artmaktadır.
+ Dikkat edilmesi lüzumen mühim bir konuda tercih edilen malzemenin yanmaya sağlam ürünlerden seçilmesidir, Kullanılan malzeme muhakkak yanmaya ve damlamaya karşı sağlamlık testli uygun ve kalite belgeli olmalıdır.
İç Cephe Mantolama Isı Yalıtım Ürün Modelleri
- İç tavan mantolama nasıl yapılır
- İç oda mantolama çeşitleri
- İç cephe mantolama panelleri
- İç mantolama strafor
- İç cephe mantolama sıvası
- İç cephe mantolama sistemleri
Dış cephe mantolama malzemeleri isimli makalemizden dış cephe ile ilgili malzeme bilgilerine ulaşabilirsiniz.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 7 445