Isı Yalıtımı (Mantolama) Nerelere Yapılır?
Bir binanın ısı yalıtımı yapılması gereken yerler, enerji tasarrufunun maksimum seviyede olmasını sağlamak için önemlidir. Bu nedenle, ısı yalıtımı yapılacak bölgelerin doğru bir şekilde belirlenmesi önemlidir. Mantolama (ısı yalıtımı) işlemi öncesi, aşağıdaki yerlerde ısı yalıtımı yapılması önerilir:
-
Dış Duvarlar: Dış duvarlar, bir binanın en fazla ısı kaybının olduğu yerlerdir. Bu nedenle, dış duvarların ısı yalıtımı yapılması enerji tasarrufu sağlar.
-
Çatı: Çatı, bir binanın diğer bir ısı kaynağıdır. Çatıda yapılan ısı yalıtımı, enerji tasarrufunu ve evin konforunu arttırır.
-
Zemin: Zeminde yapılan ısı yalıtımı, evin altındaki toprakla temas eden kısımlarında ısı kaybını önler.
-
Pencereler: Pencerelerde yapılan ısı yalıtımı, evin içindeki sıcak havanın dışarıya çıkmasını ve soğuk havanın içeriye girmesini önler.
-
Kapılar: Kapılarda yapılan ısı yalıtımı, aynı pencerelerdeki gibi, evin içindeki sıcak havanın dışarıya çıkmasını ve soğuk havanın içeriye girmesini önler.
-
Boru Hatları: Boru hatlarında yapılan ısı yalıtımı, evin içindeki suyun ve diğer sıvıların daha çabuk ısınmasını ve enerji tasarrufunu sağlar.
Isı yalıtımı yapılacak bölgelerin doğru bir şekilde belirlenmesi, ısı kaybını en aza indirerek enerji tasarrufu sağlar. Ayrıca, ısı yalıtımı yapılan evlerde daha sağlıklı bir yaşam ortamı oluşur ve evin konforu artar.
Dış cephe mantolama uygulaması binalarda nerelere yapılmalıdır?, yapıların dış cephesine, çatısına, katları ayıran döşemelere, depo ve garaj gibi ısıtılmayan bölümlere bakan kısımlara ve soğuk hava depolarına yapılabilir. Isı kaybının en çok yaşandığı yerler teşhis edilerek kullanılacak ısı yalıtımı malzemeleri belirlenir ve buna makul mantolama tekniği seçilir.
Genel olarak ısı yalıtımı uygulaması nerelere yapılır? diye Sorarsak;
- Dış duvarlar
- Dış yüzeyler
- Çıkmalar
- Çatılar
- Düz Teras çatılar
- Eğimli çatılar
- Mertek azerleri
- Mertek araları
- Mertek altları
- Döşemeler
- Zemine oturan döşemeler
- Döşemeden ısıtmalı zeminler
- Isıtılmayan bölümler
- Soğuk hava depoları
- Bina çatıları
- Toprakla ilişki eden yerler
- Hava depoları
- Tesisat boruları ve havalandırma kanalları
Sağladığı tasarruf ile daha az fatura ödemesi yaparsınız. Binaların dış cephe kaplaması ile mantolama ile hem kendi cebinize tasarruf sağlayabilir hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilirsiniz. Sistem bina dış cephesine duvarın tamamını kaplayacak şekilde uygulanması gerekir, ısı yalıtım levhaları ile doğru ve düzgün şekilde kaplanmalıdır.
Bina cephe tasarımlarında strandart bir görünüm elde edilmesinden çok göze hitap etmesi çok daha önem kazanmıştır. Bu amaçla detaylı dış cephe kaplama çalışmaları yapılmaktadır. Fakat uygulanan bu pratik dış cephe kaplama malzeme çeşitleri ve fiyatları değişiklik göstermektedir.
Mantolama nedir? diye soracak olursak, dış cephe kaplama malzemeleri kullanılarak ısı kayıplarını ortadan kaldıran, ısı yalıtımı sağlayıp dış cephe kaplama işlemlerinin tamamına "mantolama" diyebiliriz.
Yalıtım stratejisi olarak mantolama, dış cephe için en popüler "dış cephe kaplama" uygulamasıdır. Isı olarak tabir ettiğimiz enerji, bir yapının duvarlarından, pencerelerinden, çatısından ve tabanlarından yayılmaya başlar.
Mantolama firmaları tanım olarak, soğuk havanın evinize girmesini önlemek için yapınızın çatısı ve duvarları için ısı yalıtımı gibi hizmetleri mantolama firmaları sunar. Soğuk iklimlerde bulunan yerler için, evin içindeki ısıyı yakalamak için başka bir yol daha var. Binalarda dış cephe mantolama yapan firmalar nasıl çalışırlar? veya firma seçimi nasıl olmalı? gibi soru işaretleriniz varsa "dış cephe kaplama firmaları" rehberimiz sizler için iyi bir kaynak olacaktır. Metpor Söve & Mantolama firması olarak en iyi mantolama markası olma konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 2 440