Bina Dış Cephe Kaplama
Fugalı kaplama nedir? sorusundan daha çok fugalı kaplamanın faydaları sorusu kullanıcıların daha çok dikkatini çekmektedir. Söve kaplama olarak, bir yaşam yaşayacağınız eviniz yada işyerleriniz hedefiyle söve ve mantolama uygulamaları hususu ile alakalı seçimlerinizde daha bilinçli olmanız hedefiyle sizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bina dış cephe kaplamanın faydalarından bahsedecek olursak. Fugalı kaplamada çeşitli kimyasallar kullanılır ve bu kimyasalların doğaya geri dönüşümü yoktur. Bu yüzden her türlü hava koşuluna, her türlü çevre koşuluna tamamen dayanıklıdırlar.
Dış cephe uygulamalarınızın yani EPS, XPS bloklarınızın üzerinde dayanıklı bir dış kaplama malzemesi oluştururlar. Bu sayede uzun ömürlü kullanıma sahip olursunuz. Bina dış cephe kaplama dekorasyonunuz hedefiyle de önem taşır. Üzerine uygulanacak olan boyanın renginin uzun yıllar solmamasının yanı sıra mantolama için kullanılan malzemelerde de dayanıklılığını arttırarak istenmeyen çatlakların oluşumunu engeller.
Bir evi "izole" ederek, soğuk havalarda veya iklimdeki binalardaki ısı kaybını azaltabilir ve sıcak havalarda veya iklimdeki ısı fazlasını azaltabilirsiniz. Bir evin yalıtılması, enerji tasarrufu, maliyet tasarrufu ve daha fazla konfor gibi çeşitli avantajlara sahiptir.
Mantolama cephelerde yaz ve kış şartlarına uyum gösterme yeteneği olan dış cephe kaplama panelleri yardımıyla yapılır. "mantolama panelleri", yapı sektöründe dış cephe köpük olarak da adlandırılmaktadır.
Dış Cephe Kaplama Malzeme Çeşitleri ve Özellikleri
- Isı yalıtım malzemelerinin ısı iletim katsayıları küçük olmalıdır. Bu sayede "enerji tasarrufu" sağlarlar.
- Binalarda kullanılacak mantolama malzemelerinin ağır olmaması gerekir.
- Mantolama malzemeleri kokusuz olmalıdır. Uzun vadede rahatsız edici kokular yaymamalıdır.
- Su ve nemi absorbe etme özelliği olmalıdır.
- İzolasyon yapmak içib kullanılacak dış cephe kaplama malzemeleri, bakteri ve haşerelerin yuva yapabileceği boşluklar olmamalıdır.
- Çürümeye karşı sağlam olmalıdır.
- İzolasyon malzemeleri ilk günkü özelliğini kaybetmemelidir.
- Yanıcı olmamalıdır.
- Yalıtım malzemeleri uzun ömürlü olmalıdır.
- Taşımaya elverişli ve insan sağlığına zarar vermemelidir.
- Isı yalıtım malzemeleri ekonomik ve temin edilebilir olmalıdır.
Genişletilmiş polistiren (EPS) kapalı hücreli bir köpüktür. Boşluklu duvarların, çatıların ve beton zeminlerin yalıtımında kullanılır. Düşük ağırlık, sertlik ve şekillenebilirlik gibi teknik özelliklere sahip olmasından dolayı, genişletilmiş polistiren tepsiler, tabaklar ve balık kutuları gibi çok farklı ve detaylı uygulamalarda kullanılan malzemelerdir. Isı yalıtım levhaları ile ilgili detaylı bilgileri linkte, Dış cephede resimli anlatımla dış cephe kaplama uygulaması için ise ilgili linkten faydalı bilgiler edinebilirsiniz.
Fileli mantolama sisteminde fugalar ustalar tarafından, cephede fuga açma yapılınca hem düzgün olmaz hem de maliyet artırır. Dış cephe kaplamasında kullanacağımız fugalı mantolama plakası bazı çevrelerde kumlu mantolama, hazır mantolama, sıva gerektirmeyen mantolama ve söveli kaplama olarak adlandırılırlar. Doğru ismi fugalı dış cephe kaplaması olmalıdır. Fugalı mantolama m2 fiyatları için linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 3 099