Bina Dış Cephe Tasarımları
Bina Dış Cephe Tasarımları Hakkında;
Söve modelleri ise birbirinden değişik olabilir. Burada tasarımın en iyi şekilde olabilmesi amacıyla ideal olan söve veya mantolama modeli tercih edilebilir. Söve fiyatları ise buna göre değişkenlik gösterecektir. Isı yalıtımı önceden pahalı bir program olurken bugün tasarlanmış olan yüksek teknolojiler vasıtası ile de değişiklik kazandırılarak güçlendirilmiş ve m2 fiyatları yönünden de daha ideal duruma getirilmiştir. Zorunlu bir program bulunduğundan kaynaklı olarak da yeni yapılara baktığımız da enerji tasarrufu binaların meydana çıkmış bulunduğunu görebiliyoruz. Eski yapıların ise sonradan bina dış cephe tasarımları yaparak ısı tasarrufu konusu ile ilgili büyük adımlar attıkları biliniyor. Bina dış cephe tasarımları bu noktada kendine güvenerek yapmış bulunduğu pek çok programda başarılı neticeler almış ve mantolama firmalarının ya da bireysel müşterilerinin de desteğini kazanmıştır.
Dış Cephe Mantolama Nasıl Yapılır?
- Su terazisi ile hassas bir şekilde subasman profilleri yerleştirilerek dış cephe kaplama işlemine başlanır.
- Mantolama işleminin ana malzemesi olan plakalara yapıştırıcı sürülür. Plakaların yalnızca dış cephe yüzeyine tutunması değil; birbirlerine tutunması da önemlidir. Bu nedenle plakanın dış kenarlarında daha fazla yapıştırıcı malzeme kullanılır. Yapıştırıcının kuruma süresi ortalama 24 saattir.
- Mantolama işleminin üçüncü aşamasında dübelleme çalışması yapılır. Levhaların birleştiği noktalara ve plakaların tam merkezine dübeller atılır.
- Dübelleme işlemini, sıva işlemi takip eder. Önce kalın sıva, sonra file uygulaması, son olarak da ince sıva uygulaması yapılır. Sıvanın kurumasını beklemek için 5. Adıma bir sonraki gün geçilir.
- Uygulanan malzemeler dekoratif bir şekilde kaplanır ve boyanır.
Yalnızca soğuk hava koşullarında binadaki sıcak havayı muhafaza etmekle kalmaz; sıcak yaz aylarında klima tüketimi neticesi meydana gelen serinliği de muhafaza eder. Hem uzun vadede hem de kısa vadede insan sağlığı ve ekonomi yönünden faydaları yadsınamaz. Isı yalıtkanlığı sağlaması yönünden dış cephe mantolama bina ömrünü uzatır. Bina ömrünü uzatmasının yanı sıra, iç bölgedaki sıcaklık değerlerinin muhafaza edilmesi ve hava sıcaklığının düşüp çıkmaması insan sağlığını korur.
Sürekli değişen hava koşullarında ilk olarak sıhhat problemleri meydana gelmesine ideal bölge oluşacaktır ve bunun amacıyla baştan tedbir sağlar. Isı yalıtkanlığının yanı sıra nem seviyesi denetimi de söz konusudur. Bir binanın dış cephe mantolaması yapıldığında nem seviyesi sıksık değişkenlik göstermediği amacıyla insan sağlığı amacıyla faydaları bulunmaktadır. Yakıt ve enerji tasarrufu sağlaması yönünden cebinizi yakmaz. Nem seviyesi dengelenmiş olacağı amacıyla bu yönden da bina ömrünü uzatır.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 5 048