• info@metpordekor.com
  • SSS

4 Katlı Bina Dış Cephe Modelleri

4 Katlı Bina Dış Cephe Modelleri

  • Metpor

    Metpor

    info@metpordekor.com

    Okunma Sayısı : 22 261

4 Katlı Bina Dış Cephe Modelleri

    Cephe Nedir, Mimaride Cephe Çeşitleri Nelerdir?

    İnşaat Terimi Olarak Cephe: 
    1.Bir binanın yüzlerinden her biri; özellikle ön yüz.

    2. Görünüş.

    Birden çok alana bakan yapıların geniş yol üzerindeki kıyı kısmına ön cephe denir. Eğer program imar planında ön cephenin yeri bilhassa belirtilmemişse parselin en geniş bölümü ön cephe olarak kabul edilir.

    Hazırlanan program imar planlarında ön cephe ve arka cephe yapının boyutunu, tarzını, bileşenlerini gösterir. Ön cephe hazırlanırken estetik nedenler da öneme alınır. Binanın ön cephesi, aynı vakitte binanın arka ve yan kısımlarını da şekillendirir. İmar planı içinde bir binanın ön cephesi, arka cephesi, sol yan ve sağ yan fikiri orantılı ölçüler içinde çizilir.

    Mimari bir tarif olarak cephe, bir binanın dış tarafa bakan ön yüzünü ifade etmek amacıyla sarfedilen bir terimdir. Ön yüzün dışında arka ve yan yüzler amacıyla de cephe terimi kullanılır. Tasarım ilkeleri ve binanın geri kalanındaki mimari tarzın belirlemesi bakımından, binaların ön cepheleri daha çok ehemmiyet taşır. Bina cephelerinde mantolama ve söve için linke tıklayabilirsiniz.





    4 Katlı Bina Dış Cephe Modelleri

    Mantolama nedir? diye soracak olursak, dış cephe kaplama malzemeleri kullanılarak ısı kayıplarını ortadan kaldıran, ısı yalıtımı sağlayıp dış cephe kaplama işlemlerinin tamamına "mantolama" diyebiliriz.

    Yalıtım stratejisi olarak mantolama, dış cephe için en popüler "dış cephe kaplama" uygulamasıdır. Isı olarak tabir ettiğimiz enerji, bir yapının duvarlarından, pencerelerinden, çatısından ve tabanlarından yayılmaya başlar.

    Mantolama, boşa giden enerjiyle gayret için kullanılan bir usuldür. Bir binanın duvarlarının izolasyon perfomansını güçlendiren bir çözümü temsil eder. Ayrıca, bu teknik onları hava geçirmez hale getirir ve havalandırmayı optimize eder. Bir konutun izolasyon niteliğini belirlemek için öncelikle termal uzmanlık gerekliliktir. Performansı artırmak için hangi çözümlerin en uygun olduğunu öğrenmenizi sağlar.

     Eps strafor malzemenin rahatça kesilebilir ve gerek kalıp yöntemiyle gerekse cnc makinelerinde istenilen söve formlarda kesilebilir olması dış cephe kaplama modelleri için esnek tasarımlar yapılması konusunda avantajlar sunar. 

    Mantolama ve Söve Uygulamaları

    Mantolama ile ilgili söylememiz gereken bir başka konu da özellikle büyük şehirler başta İstanbul olmak üzere, bütün illerimizde uygulanmakta olan "dış cephe kaplama yöntemi" olduğudur. Binalarda mantolama stratejisi sadecece evlerin "dış cephe" bölümünde yapılan bir yöntem değildir. Tamamlayıcı unsur olarak, iç cephede de uygulanan yalıtım stratejileri arasında "iç cephe mantolama" sistemleri de vardır.

    EPS strafor köpük, en iyi mantolama malzemeleri olarak tanımlanabilir. Karbonlu siyah EPS bünyesindeki grafit ısı reflektörleri sayesinde "yalıtım" özelliği mükemmel tasarlanmış bir EPS (Expanded Polistren) ısı yalıtım malzemeleridir

    Mantolama paket sistemlerinde dikkat edilmesi gereken önemli bir detay, paket sistemi üreticisinin güvenilir mantolama firmaları arasında olmasıdır. Fugalı mantolama veya yalı baskı cephe kaplaması gibi mantolama sistemlerinde Metpor Dekor kendi üretimi olan hazır ısı yalıtım levhalarını kullanmaktadır.

    İç Cephe Dekorasyonunda Strafor Duvar Panelleri

    İç duvar uygulamalarında kullanıldığında, strafor duvar paneli şık bir "ev dekorasyonu" ve bununla birlikte yüksek oranda "izolasyon" sağlar. İç cephede daire mantolama amaçlı kullanılan strafor duvar kaplama panelleri boya veya ektra farklı bir uygulama yöntemi gerektirmez.

    Köpük levha aynı kalınlıktaki başka malzemeler ile kıyaslandığında iki katından fazla mantolama ve kusursuz termal direnç sağlar. Çeşitli uygulamalarda kullanılmak için basitçe ihtiyaç duyulan ebatlara kesilebilirler.





    Apartman Bodrumlarında Mantolama

    Bodrumlarda ısı yalıtımı bir bina amacıyla son derece önemlidir. Isı yalıtımında en iyi verimi almak amacıyla sizlere tavsiyemiz bodrum ve asli perdelerde mantolama yaptırmanızdır. Peki bodrumda ısı yalıtımı nasıl yapılır? Hangi ısı yalıtımı malzemeleri kullanılır?

    Bodrumlarda Isı Yalıtımı
    Bodrumlarda ısı yalıtımı, su yalıtımı tamamıyla bitmemiş olan perde yada soğuk duvara bitüm ile yapıştırılır. EPS ya da XPS ile ısı yalıtımı levhaları hem ısı yalıtımı hemde su yalıtımı tabakalarını dış etkenlerden korur. Peki ısıtılan bodrum ve ısıtılmayan bodrum arasındaki farklar nelerdir?

    Isıtılan Bodrum
    Isıtılan bir bodrumda perde duvar ve döşemelerde su ile ısı yalıtımları eş güdümlü bulunur. Genellikle bodrumun soğuk bölgelerinin döşemelerine ısı yalıtımı büyük yarar sağlar.

    Isıtılmayan Bodrum
    Isıtılmayan bodrumlarda izolasyon amacıyla en kusursuz ve en etkili olan yer, duvar yalıtımı ile sürekliliğin sağlanabileceği zemin kat döşemesi üst yüzeyidir. Aynı vakitte yerden ısıtma olanağı da mevcuttur. Bu konumdaki yüklere karşı yeterli basınç ve vuruş dayanımı olması gerekir.

    Dış duvar kaplamasının en az zemin donma derinliğine kadar indirilmesi gerekir. ısı yalıtımsız bodrumların perde ve döşemelerinde yalnızca su yalıtımı yapılır ve drenaj ile desteklenir.

    Günümüzde bodrumların depo olarak tüketimi giderek azalmakta, bunun yerine boş vakit aktiviteleri amacıyla bir yer ya da ek bir oturma ve çalışma odası durumunu almaları giderek yaygınlaşmaktadır. Oturma konforu ve oda kliması isteğiyle uygunluk içersinde olan bu durumun ön şartı bodrumun dıştan gelen neme karşı yalıtılmış olmasıdır. Alt bodrumu olmayan binaların dış ve iç duvarları yatay yalıtımla artan neme karşı korunmalı, dış duvarlardan yalıtım arsanın 30 cm üstünde olmalıdır.

    Duvarı örülmüş bodrum duvarlarına sahip binaların dış duvarlarında ise en azından iki kat yatay yalıtım öngörülmelidir. Bodrumların iç duvarlarında tek kat yeterli olabilir. Duvardaki yatay yalıtımlar amacıyla bitümlü bantlar, izolasyon bantları, çatı izolasyonu bantları, suni izolasyon bantları gibi yardımcı mantolama malzemeleri kullanılmaktadır.

    Bodrumlarda ısı yalıtımı yararları, ısıtılan ve ısıtılmayan bodrumlardaki özellikleri ve ilgi edilmesi gereken konuları sizlerle paylaşmak istedik. Uyarılarımızı ve verdiği verileri öneme aldığınız amacıyla sizlere teşekkür ederiz.

  • Mantolama Yaptıranların Yorumları, Mantolama İle Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır?
  • Tek Katlı Ev Mantolama Modelleri
  • 3 Katlı Ev Mantolama Modelleri
  • İki Katlı Ev Mantolama Fiyatları
  • Tek Katlı Ev Mantolama Fiyatları

  • Benzer Ürünler





    logo

    Metpor Dekor ile Hayallerinizdeki Binayı Gerçeğe Dönüştürün!

    Estetik, Kalite ve Mükemmellik Sinerjisiyle Buluşuyor! Metpor Dekor, Dış Cephe Kaplama, Söve, Isı yalıtımı ve Mantolama Alanlarında Öncü, Estetik ve Kaliteli Çözümler Sunan Bir Firmadır. #DışCepheKaplama #Söve #IsıYalıtımı #Mantolama #MetporDekor #Estetik #Kalite #Profesyonellik #Mükemmellik. Binalarınız Hayal Gücünüzün Ötesine Geçsin!

    info@metpordekor.com
    Telefon: + 90 216 387 46 64
    FAX: + 90 216 517 84 33
    GSM: + 90 532 697 15 47
    Petrol İş Mahallesi, Kurtuluş Sokak No: 3/B 34862 Kartal/İstanbul

    2005 - 2023 MT Web Team | Metpor Söve & Mantolama Ürünleri - Metpordekor.com

    whatsapp