Duvar Yalıtım (Mantolama) Malzemeleri
Duvar izolasyon ve söve malzemeleri, cam elyafı, kaya ve cüruf yünü, selüloz ve doğal elyaflar gibi hacimli elyaf malzemelerden sert folyolara, ince folyolara kadar sert köpük ısı yalıtım malzemelerini çalıştırır. Hacimli malzemeler iletkenliğe ve - daha az derecede - bir bina boşluğunda konvektif ısı akışına dayanır. EPs strafor köpük levhalar, ısı akışına direnmek için havayı veya başka bir gazı hapseder. Radyant bariyerlerdeki yüksek yansıtıcı folyolar ve yansıtıcı yalıtım sistemleri, radyan ısıyı yaşam alanlarından uzağa yansıtır ve özellikle soğutma iklimlerinde yararlı olur. Çimentolu ve fenolik köpükler ve vermikülit ve perlit gibi diğer daha az yaygın mantolama malzemeleri de mevcuttur.
EPS strafor yalıtım levhaları, ekonomik "ısı yalıtım malzemeleri" olduğu için bina ısı yalıtımında olabildiğince çok kullanılmaktadır. Fakat bu malzeme kullanılırken bazı konularda dikkatli olmak gerekir. Bina yalıtımında düşük yoğunluklu EPS köpük ısı yalıtım levhası kullanılmamalı ve malzemenin direk suyla ilişkiye girmemesi için detayların kurulumu iyi yapılmalıdır.
İnternet üzerinde dış cephe kaplama görselleri şeklinde aramalar yaparak, zihninizde oluşacak bina cephe tasarımına yön verebilirsiniz. Ardından yapılması gereken mantolama firmaları ile birlikte düşünce alışverişi yapıp en makul öneriyi vereni ve en güvenilir olanını bulmaktır.
Doğal mantolama malzemeleri kullanılarak imal edilen yalı baskı dış cephe kaplamaları veya fugalı dış cephe kaplama modelleri sahip bulunduğu ahşap dokusu ile dış cephe için estetik bir görünüm kazandırır. Üzerine "boya uygulamaları" yapılabilir, neme karşı sağlamdır, kabarma ve dökülme yapmaz, uzun süreli dayanım özelliğine sahiptir, ısıya ve ateşe karşı dayanıklıdır, her türlü binaya rahatça uygulanabilir.
Duvarlarda kullanılan mantolama yani yalıtım malzemeleri şunlardır;
Fiberglass
Mineral yün
Selüloz
Doğal lifler
Polistiren EPS ve XPS Köpük
Poliizosiyanurat
Poliüretan
Vermikülit ve perlit
Üre - formaldehit köpüğü
Çimentolu köpük
Fenolik köpük
Duvar İzolasyon (Mantolama) Sistemleri
Binalarda "mantolama nedir?" diye soracak olursak, dış cephe kaplamasının amacı evlerimizde ve iş yerlerimizde kısaca insanların yaşam alanı olan tüm iç mekanlarda, konforu arttırmaya yönelik yapılan uygulamalardır. Yapılacak mantolama sayesinde kış çok daha sıcak ve yaz aylarında da daha serin bununla beraber daha temiz, rutubeti az, bir ortam sağlaması ve bu sayede yaşam standartlarının yükseltilmesi hedeflenir. Sağlıklı ve konforlu bir yaşam şartlarını oluşturmak için "dış cephe kaplama" binalarda, evlerde, daire veya işyerlerimizde yani insanın olduğu her yer ve mekanda uygularız.
Birbirinden değişik kalınlık ve yoğunlukları değişen ısı yalıtım malzemeleri ile yapılarınızda konforu sağlamanız olası olacaktır. Yapılara mantolama işlemlerini yanı sıra sonradan da programı uygulanabilecek olan ısı yalıtımı yapmanın püf noktası, ihtiyaçlara en iyi mantolama malzemeleri kullanılarak, ısı yalıtımı programlarını yaptırabilirsiniz. Ses yalıtımı amacıyla tercih edilen malzemeler yapılara sonradan uygulanması ile "ısı yalıtımı" uygulamasına imkân tanımaktadır. Mantolama nedir? yazımızdan da faydalanabilirsiniz.
iç mekanlarda tavanlarda "ısı yalıtım levhası 2 cm" olarak yeterlidir. Trendwall strafor duvar panelleri de üretilirken "2 cm ısı yalıtım levhası" şeklinde üretilir. Dış cephe mantolama uygulaması için genellikle "4 cm mantolama levhası" veya "ısı yalıtım levhası 5 cm" kalınlığında tercih ederiz. İç cephe ısı yaltım levhaları fiyatları için linkten ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 3 596