Ev Dış Kaplama
Evlerimizin içini güzel görünmesi konusunda çok endişeliyiz, dış kısımları sıklıkla unutuyoruz. Gerçek şu ki, dış duvarlar, iç duvarlar kadar dikkat gerektiriyor. Açık havada yemek alanı veya üzerinde rahat şezlonglu bir güverte gibi mekanlar, üzerlerinde bir çeşit dekora sahip olsalar daha çekici ve güzel görünür. Bugün, evinizi ve mülkünüzü güzelleştirmek için dış cephe duvar dekorunu kullanmanın ve mantolama özellikli olmasının birkaç yolunu keşfedeceğiz.
Dış cephe kaplama çeşitleri ve fiyatları, bina dış cephe mantolama modelleri, mantolama köpüğü çeşitleri makalelerinden detaylara ulaşabilirsiniz. Binaların dış cephe giydirme yapıldığında, ortaya çıkacak enerji tasarrufu ve yapılan bu tasarrufunun aile ve ülke ekonomisine katkı sağlar. Mantolama yapılması gereken alanlar olarak en başta, iç mekan tavanları, boşluk duvarları ve dış duvarlar gelmektedir. Eps strafor malzemenin cnc makinelerinde istenilen formlarda rahatça kesilebilir ve gerek kalıp yöntemiyle doğrudan baskı yöntemiyle üretilebilmesinden dolayı dış cephe kaplama modelleri için esnek tasarımlar yapılması konusunda avantajlar sunar. Farklı varyant seçenekleri sunan bu malzeme çeşitleri, benzerlerinde olmayan bu önemli özellik, bu malzemeleri bir adım öne çıkarıyor.
Ev Dış Duvar Dekoru Fikirleri
Ev Dış Kaplama sanatı, bir tablodan dikey bir bahçeye ve diğer birçok şeye kadar her şey olabilir. Bu özel parça benzersiz ve sahipleri için özel bir anlamı var.
Dış mekanların elemanlara maruz kalması ve iç mekanlarla aynı tip ortam sunmaması nedeniyle, kullandığınız Ev Dış Kaplama tipi bu hususları dikkate almak zorundadır. Biraz daha sağlam ve daha az kırılgan bir şey arayın.
Binalarda dış cephe mantolama planlaması yapılırken, İyi analiz edilip doğru seçilen "mantolama malzemesi" kaliteli yapısıyla dış cephelere ihtiyacı olan "yalıtım" özelliğini sunmakta ve hem yeni binalarda hemde eski binalarda gerek görsel olarak, gerekse izolasyon amaçlı değer katmaktadır. Bu nedenle ki herkes "en iyi mantolama markası" hangisiyse o ürünü kullanmak ister.
Ev Dış Kaplama, Isı Yalıtımın Faydaları Nelerdir?
Günümüzde artık bütün inşaat firmaları yeni projelerinde binaların dış yüzeylerine mantolama çeşitleri uygulamaktadır. Dış cephede kaplama uygulamasının onlarca çeşidi mevcuttur. Dış cephe uygulamaları yapan mantolama firmaları uyguladığı bu işlemlerde kullanılan "mantolama malzemeleri" de değişkenlik gösterir. Fakat "yapılarda mantolama malzemeleri" arasında seçim yapılırken birkaç esas neden göz önünde bulundurmalıdır. Mantolama malzeme fiyatları 2019 yılı için linke tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz.
Son zamanlarda, inşaat alanındaki herkes ev dış cephe kaplamasının her inşaatta sunduğu birçok faydadan haberdar oluyor. Isı yalıtımı, diğer bina elemanlarını hava koşullarından korurken daha düşük ısıtma yakıtı tüketimine ve dolayısıyla çevremizin korunmasına büyük ölçüde katkıda bulunur.
Isı yalıtımının ve söve Ugulamasının en önemli faydalarının bir listesini aşağıda bulabilirsiniz:
- Isıtma maliyetini azaltmak
Bir evin ısıtılması, çevreye herhangi bir termal zarar vermeyi düşünerek "rahat yaşam koşulları" olarak tanımlayabileceğimiz termal koşulun yaratılmasını amaçlamaktadır. Bir boşluk (bir bina kabuğu), termal olarak yalıtıldığında, bu kayıpların daha az olduğu ve bu nedenle ısıtmanın açık olması ihtiyacı daha küçüktür ve bu nedenle yakıt tüketimi de daha azdır.
Yapılan hesaplamalar, bir binayı ısıtmak için gereken enerjinin % 45 - 60'ının uygun mantolama uygulanarak kurtarılabileceğini göstermiştir.
- Termal konfor koşulunu yaratmak
Termal konfor hissi, mekandaki hava sıcaklığına ve çevresindeki yüzeylerin sıcaklığına bağlıdır. Yalıtılmamış odalarda, hava sıcaklığı yüksek olmasına rağmen, soğuk algınlığı yaygındır. Bunun nedeni, hava soğuk yüzeylerden geçerken soğuk olduğunda yarattığı taslaklarda yatmaktadır. Bir binayı izole ederken, yüzeyleri (duvarlar vb.) Hava ile sadece küçük bir sıcaklık farkına sahiptir, bu nedenle taslak etkilerine neden olmaz. Bu nedenle yalıtımlı bir binada konforlu koşulları sağlamak için gereken ısıtma, yalıtımlı olmayan bir binada ihtiyaç duyulanın sadece bir kısmıdır.
- Yapı elemanlarında yoğuşmanın önlenmesi
Isı yalıtımı olmayan binalarda genellikle duvarlarda yoğuşma görülür. Bu fenomen, soğuk duvar yüzeylerine temas eden buhar yoğunlaştığında belirginleşir. Bunun bir sonucu olarak, yüzeyde dökülme nedeniyle üzerine toz parçacıkları bulunan küf belirtileri olan duvarlarda görünen gri lekelerdir. Duvarların dış ısı yalıtımı ile binadaki sıcaklık kritik yoğuşma noktasının altına düşmediğinden bu fenomen tamamen önlenir.
- Yapı elemanlarında nem varlığında azalma olasılığı
Boşaltma mekanlarında, yapı elemanlarından çevreye yayılan nemi gözlemleyebilirsiniz. Bir duvar yalıtılmadığı ve bu nedenle soğuk olmadığı zaman, buharı iç kısmında sıvılaştırabilir ve bu da toplam kuvvetinde ciddi hasara neden olabilir. Dış ısı yalıtımı bu olguya karşı uygun koruyucu önlemdir.
- Yapı zarfı elemanlarının yoğun termal strese karşı korunması
Isı yalıtımı, dış cephe malzemelerini ısıl gerilmelerden koruyarak kaplamalarında çatlak oluşma ihtimalini azaltır.
- Isıtma veya iklimlendirme için düşük maliyet
Bir binanın ısıtma sisteminin tasarımı, çevreye verilen kayıpların üstesinden gelmeyi, sakinlerin arzu ettiği sabit bir sıcaklığı korumayı amaçlar. Isı yalıtımı, ısı kayıpları da oldukça küçük olduğundan, daha küçük, daha verimli ve daha ucuz bir ısıtma sisteminin kullanılmasını sağlar.
- Elyaflı yalıtım malzemesi kullanılırken ses yalıtımı sağlandı
Ses yalıtımı sorunları olan binalarda, ısı yalıtımı dışında bina elemanlarının ses yalıtımının iyileştirilmesine katkıda bulunan elyaflı yalıtım malzemeleri (camyünü veya taşyünü gibi) kullanılabilir.
- Çevresel koruma
Bir binaya ısı yalıtımı uygulamak, enerji tüketiminde ve buna bağlı olarak yakıt tüketiminde önemli tasarruflara yol açar. Daha az yakıtın gerekli olması çevre için daha az kirliliğe yol açmaktadır. Yalıtılmış bir binanın ısıtılması için salınan CO2 gazlarının, yalıtılmamış bir binadan yayılanlardan % 45 daha az olduğu hesaplanmıştır. Binalarda izolasyonun başarılı olabilmesi ve uzun süre sağlam kalabilmesi için uygulama sırasında kullanılan mantolama malzemelerinin önemi çok büyüktür. Mantolama işlemi ancak doğru bir malzeme seçimi ile kalıcı olabilmekte ve ısı yalıtımı başta olmak üzere diğer hedefleri karşılayabilmektedir. Bİnalarda kullanacağımız İzolasyon malzemelerinin doğru seçiminde yapının özellikleri, kulllanım amacı ve bulunduğu iklim şartları büyük önem taşımaktadır.
Metpor
info@metpordekor.com
Okunma Sayısı : 3 049